Filter Element, Wedge Wire Screen-UBOW International Co.,LTD

Frequently Asked Question
Question1. What Are The Tolerances On The Screen Slot?
Answer 1. For the slot apertures in the range of:
0.0025mm to 1.0mm the mean slot will be within 0.025mm with a standard deviation of 0.025mm
≥1.0mm to 2.5mm the mean slot will be within 0.05mm with a standard deviation of 0.05mm
≥2.5mm the mean slot will be within 0.075 with a standard deviation of 0.075mm.
 
Question 2. What is the standard Size?
Answer 2.  Due to the near-infinite possible combinations of slot size, wire profile, wire length, rod profile and spacing, rod length, and alloy requirements for the immense variety of applications, wedge wire screens are all custom manufactured. There are no 'standard' sizes, sorry.
 
Question 3. What Is The Open Area?
Answer 3. Wedge wire screen open area ratio (OA) is calculated using the following formula (multiply by 100 for percent):


 
 Question 4. How Much Does It Cost?
Answer 4. Due to the near-infinite possible combinations of slot size, wire profile, wire length, rod profile and spacing, rod length, and alloy requirements for the immense variety of applications, wedge wire screens are all custom manufactured. Therefore, cost per unit varies widely and must be calculated on a per-job basis.
 
Question 5. What Is The Standard Slot Size? What size could you Supply?
Answer5.  There are very few applications for which the slot size is standard.
Ion exchange applications (underdrain laterals, media traps) commonly have slots in the range of 0.15mm to 0.20mm. Intake screens for fish protection in Canada generally require 2.54mm slots; in USA 3.175mm slots (larger slots may be allowed, or smaller slots required, by local authorities). Otherwise, the rule of thumb for most applications is to size the slot at half the size of the smallest media particles, the exception being sieve bends where the slot is sized about twice the desired separation size. Screen can be manufactured with any slot from 0.025mm (with most wire profiles) up to about 10mm in 0.025mm increments; larger slots may be available constrained by wire profile and tooling.
 
Question6: I don't know what specifications I need.
Answer 6: You just need to tell us where you want to use it, we will give you the most professional advice,and send you a sample test.
 
Question 7. How to purchase your Screen Filters? What’s the purchase Process?
Answer7. Put forward purchase requirements--provide product specifications--design product drawings--provide quotations--custom production products--delivery--receive
 
Question 8. What’s the best delivery lead time
Answer 8. Usually the delivery time is 15-30 days.
but if the clients’ order is urgently, the delivery time will be shorter, 7-10 days.
If the screen are at stock, the delivery time will be 3-7 days.
If the product is much complex and purchase quantity is large, the delivery time will be about 30-40 days.
 
Question9. How about the payment term:
Answer 9. T/T, L/C, Western Union are possible.
 
Question 10:Min order?
Answer10: Any quantity is ok. A sufficient amount of quantity you will get a surprising price.
 
Question 11: After-sale service?
Answer 11: If you are working with us for the first time, you may have questions about product quality, when buying in large quantities, you will definitely worry about product quality problems. Don't worry, we have a sound quality management system, and if there is a quality problem with the goods you receive, you only need to provide a batch of the product, we will exchange the goods for you in the first time.

 
Message
If you have any suggestions or question for us.Please contact us.
*
*
*
*